EPA-EFE/LYNNE CAMERON

Posle godinu i po dana, Njukasl je konačno prodat prestolonasledniku iz Saudijske Arabije, koji će istog trenutka od ovog engleskog velikana napraviti najbogatiji klub na svetu. Kako su svi i pomislili, to će se desiti jako brzo, pa bi zima koja sledi mogla biti izuzetno fudbalski aktivna.

Mohamed bin Salman je želeo da kupi Njukasl još ranije, ali su mu na put stali Premijer liga i Vlada Velike Britanije, jednostavno nisu želeli da se Saudijska Arabija meša ovde. To je povuklo dug niz drugih stvari, kao što je zabranjivanje prenosa utakmica iz engleskog šampionata u ovoj zemlji.

To je smekšalo Vladu i PL, a dodatno je doprinelo i obećanje da se Kraljevina Saudijska Arabija neće mešati u politiku i poslove kluba, te su dopustili bin Salmanu da dođe do ovog kluba, a sada… Sada sledi razbacivanje novca.

Kako se nagađa po stranim medijima, Njukasl će moći da potroši između 150 i 200 miliona funti u prvom prelaznom roku, a da svakako na taj način ne ugrozi finansijski fer-plej, kao najzaslužniji za to je stari gazda kluba koji je minimalno trošio tokom prethodnih godina.

Da se klub iz Engleske ne šali, govore i najnoviji informacije.

Naime, nešto ranije je poslata prva zvanična ponuda Antoniju Konteu, dok sada britanski mediji pišu da je kontaktiran i Stiven Džerard oko mogućeg preuzimanja kluba.

Samo oni koji su igrali popularnu kompjutersku igricu “Fudbal menadžer” mogu da razumeju kako će izgledati prvi prelazni rok ove ekipe, španski mediji nagađaju da će prvo pojačanje biti Kutinjo iz Barselone, ali do početka prelaznog roka ima nekoliko meseci, tako da su mnoge stvari podložne promenama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here