pixabay.com
Foto: Ilustracija

Američke vlasti pronašle su tunel dužine 600 metara, koji su napravili krijumčari narkoticima, a koji vodi od granice s Meksikom do američkog grada San Dijega. Vrednost zaplenjenih narkotika iznosi skoro 30 miliona dolara, navodi se na sajtu američke imigracione i carinske policije.

Prema saopštenju, u tunelu je otkriveno skoro 590 kilograma kokaina, 39 kilograma metamfetamina, skoro 8 kilograma heroina, više od 1, 3 tone marihuane i skoro kilogram fentanila.

„Ovo je prvi slučaj u istoriji San Dijega da je u tunelu nađeno pet različitih vrsta narkotika. Ukupna vrednost zaplenjene droge procenjuje se na 29,6 miliona dolara“, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, tunel je otkriven 19. marta zajedničkom akcijom meksičkih i američkih službi. Ulasci u tunel su se nalazili na prostoru dva skladišta, od koji se jedan nalazi u San Dijegu, a drugi u meksičkom gradu Tihuani.

Prema procenama stručnjaka, navodi se na sajtu, tunel je korišćen nekoliko meseci i bio je dobro opremljen. Unutar njega otkriveni su razvijen šinski sistem, veštačka ventilacija, osvetljenje, kao i potporni zidovi.

Za sada nije poznato da li je bilo uhapšenih lica.

Podsetimo, krajem januara ove godine, američke vlasti otkrile su najduži tunel za krijumčarenje droge na granici između distrikta San Dijego u SAD i San Isidro u Meksiku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here