Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić već godinama ne izgovarajući o tome nikada javno ni jednu jedinu reč, redovno od svojih ličnih sredstava izdvaja određenu količinu novca i šalje je za obnovu crkava i manastira na Kosovu i Metohiji.

Za to su do nedelje uveče znali samo najbliži ljudi iz njegovog okruženja, a obelodanio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin revoltiran zbog napada koji stižu na račun predsednika, a zbog njegove nedavne posete Hilandaru, koja je prema rečima kritičara bila čist marketinški potez…

– Vučić je na KIM od svojih ličnih sredstava izdvajao ili je podsticao prijatelje da organizuju određene količine novca za obnovu crkava i manastira i to niko ne zna. On je to radio i radi i danas. O tome ćuti i ne govori – rekao je Vulin. Ministar je istakao da je poseta Hilandaru isključivo odraz dubokog Vučićevog uverenja.

– Poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Hilandaru pokazuje veliko poštovanje prema crkvi i tradiciji, ali i da način na koji je primljen pokazuje da je zaslužio poštovanje koje uživa i za koje se izborio. U manastirskom životu vodi se računa šta se i kako radi. Primili su ga kao predstavnika srpske države i on ima razloga da bude ponosan na to – rekao je Vulin.

Otac Ljubomir Ranković  kaže da je izuzetno srećan zbog načina na koji se državni vrh odnosi prema SPC, a da ga je ganulo saznanje da predsednik i lično daje donacije za svetinje koje su na KiM ugrožene.

– Država poslednjih godina pomaže crkvu više nego ikada i to nije tajna, naše rukovodstvo je svesno da bez SPC nema našeg naroda na Kosovu, nema ga ni u Hrvatskoj ni u Republici Srpskoj. Treba sve da nas raduje to što je naš predsednik bio za Božić na Hilandaru, izvoru duhovnosti, mestu na kom je sve počelo i gde se rodila i naša crkva i naša država. Divno je što on pomaže u očuvanju naših drevnih svetinja, to su radili svi pravi srpski vladari poput Kneza Lazara, Miloša Obrenovića, Stefana Nemanje, Stefana Prvovenčanog, tako se daje svetao primer svima – navodi Ranković.

1 COMMENT

  1. Ма какав Душан Силни ту је Свети Аца да нас спашава од Турака и Шиптара.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here