commons.wikimedia.org
Draža Mihailović

Velika prevara, slična filmskim scenarijima otkrivena je u Dražinom domu u Ivanjici – za sada nepoznata grupa ilegalno je ušla u prostorije Doma, postavila opremu za rudarenje kriptovaluta i napravila štetu oko 20.000 evra.

U prostorijama Dražinog doma u Ivanjici pronađeni su uređaji za rudarenje na internetu u vrednosti preko pet hiljada evra, koji su bili složeni u ručno pravljene ormariće i podešeni na daljinske komande. Celokupna oprema prikačena je na merno mesto izvedeno za eventualne potrebe grada, koje nije korišćeno pa samim tim ni evidentirano u Elektrodistribuciji.

Prevara je otkrivena kada su opštinski radnici pokušali da uđu u podrum Dražinog doma kako bi prikačili struju za osvetljenje parkića tokom Nušićijade.

Ključ koji je namenjen za vrata donje prostorije nije otključavao bravu, što je probudilo sumnju. Nakon obijanja brave i ulaska u podrum Dražinog doma radnici su ostali zatečeni prizorom. Čitava prostorija bila je oblepljena trakom kako se ne bi videlo šta se unutra događa. Temperatura u prostoriji bila je veća od 40 stepeni jer su sve mašine radile punom parom. Slučaj je odmah prijavljen policiji, a istraga je u toku, piše ivanjički portal Infoliga.

Prema saznanjima tog lokalnog medija, na brojilu na kom je bila prikačena oprema za rudarenje potrošeno je preko 55.000 kilovat sati struje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here