Poznata je priča kako je Majklu Džordanu ukraden dres pred meč protiv Orlando Medžika, a sada je otkrivena cela priča iza toga.

Poznato je da je slavni as uvek nosio broj 23, jedno vreme po povratku iz penzije 45, a povremeno u reprezentaciji broj devet.

Međutim, pred meč u Orlandu 14. februara 1990. godine u svlačionici nije bilo 23-ke, zbog čega je Džordan pobesneo i krenulo se u potragu.

Oficijalni spiker je morao preko razglasa da traži odgovarajuću veličinu crvenog dresa sa brojem 23, ali nije uspeo nikoga da nađe.

Odluka je pala i Džordan je morao da obuče dres bez imena sa brojem 12. Rezigniran, ubacio je Orlandu 49 poena, iako je čikago izgubio sa 135:129.

Orlando se dve i po decenije kasnije oglasio objašnjenjem ove situacije animiranim videom.

– Tog jutra, nakon šuterskog treninga, svlačionica Bulsa je uređena, svi dresovi i ostatak opreme igrača složeni. Svlačionica je zatim zaključana i na nju je stavljen još jedan katanac. Samo je jedna osoba imala ključ – započeo je priču Rodni Pauel, tim-menadžer Orlanda.

Međutim, po povratku u svlačionicu svi dresovi su bili tu osim jednog.

– Nekoliko dana kasnije otkrili su da je jedan čovek iz obezbeđenja imao savršeni plan kako da dođe do dresa. Ušao je kroz drugu svlačionicu, popeo se kroz kanalizacione cevi, dopuzao do svlačionice Bulsa, skinuo ploču na plafonu, kroz nju zgrabio dres i vratio ploču na mesto. Pretpostavljam da je to planirao danima i mislio da niko neće otkriti što se dogodilo”, završio je Pauel.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here