pixabay.com
Foto: Ilustracija

Predstavnici francuske kompanije Trigano zainteresovani su da u okviru inudstrijske zone Opštine Knić otvore nov proizvodni pogon.

Predsednik Opštine Knić, Srećko Ilić, i član Opštinskog veća Goran Milosavljević razgovarali su sa predstavnicima francuske grupacije Trigano, Žanom Devilom i Đovanijem Puglisijem i Draganom Čorbićem, administrativnim direktorom fabrike Trigano u Kragujevcu.

Evropski lider u proizvodnji i prodaji autoprikolica, francuska grupacija Trigano opštinu Knić vidi kao jednu od potencijalnih lokacija za izgradnju nove fabrike.

Proizvodna hala površine do 15.000 kvadrata nalazila bi se u industrijskoj zoni Ravni Gaj, prostirala bi se na 3 hektara i zapošljavala bi oko 300 radnika, saopštila je Opštinska uprava.

Predstavnici francuske kompanije Trigano obišli su i srednju školu “Dobrica Erić” u Kniću sa kojom bi već od sledeće školske godine mogli da uspostave saradnju u okviru dualnog obrazovanja i obezbeđivanja prakse za knićanske srednjoškolce, a potom i zapošljavanje mladih u proizvodnim pogonima u kompaniji Trigano, prenela je eKapija.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime