EPA/Valdrin Xhemaj
Srpski policajac u Bujanovcu

Cakaj je naglasio da se očekuje da će se generalni konzulat Albanije po prvi put otvoriti u gradu Bujanovcu.

– Čekamo pozitivan odgovor da bismo prvi put otvorili generalni konzulat Albanije u gradu Bujanovcu – dodao je albanski ministar.

Na pitanje koje su glavne potrebe Albanaca na jugu Srbije, šef albanske diplomatije je podvukao da potrebe neće utvrđivati Albanija i Priština, već će se to određivati u procesu konsultacija sa lokalnim vlastima Preševa, Bujanovca i albanskim predstavnicima u Medveđi.

On je rekao da će zajednički fond biti trajan i menjaće se po potrebi.

– Takođe ćemo se fokusirati na projekte koji se odnose na obrazovanje i jačanje nacionalnog identiteta. Moramo pretvoriti svoju volju da podržimo Dolinu u struktuirani makro-plan, koji uključuje sva pitanja, od obrazovanja do zdravstva i druga pitanja. To će biti učinjeno putem međudržavnog fonda Republike Albanije i Kosova – rekao je Cakaj, prenosi portal Bujanovačke.

3 COMMENTS

  1. Ti si ministar ali nacionalista i ekstremista rsdis na ujedinjenju svih Albanaca.Muvas se i u Crnog Gori i na Jugu Srbije.Prvo treba da znas da konzuli se otvaraju u glavnim gradovima .Drugo jug je u sastavu Srbije kao i Kosovo Metohija.Trece nema sanse to Vucic nece dozvoliti samo mozes da sanjas.

  2. .Pa to je dogovoreno i potpisano , zivim u Bujanovcu. Nasa domovina,10 dinara nije ulozila,narod se seli,sve na na prodaju,u gradu texas,a niko ne pominje to.Sto je sigurno da ce tako niti i to brzo,.Nazalost

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here