Promo

Olimpijski centar Jahorina sa zadovoljstvom objavljuje da je otvaranje najvećeg projekta na Jahorini, kabinske gondole Javor – Partizan, zakazano za subotu, 30. novembar 2019. godine. Radi se o instalaciji kompanije Leitner kapaciteta 2.700 skijaša na sat i dužine 1.100 m.

Gondola ima ukupno 36 desetosednih kabina od kojih je jedna VIP prilagođena za posebne namene. Izgrađena je na trasi koja je najmanje izložena vetru i magli tako da će raditi i kada ostale instalacije nisu u mogućnosti. Spaja deo skijališta Prača sa delom skijališta Poljice, što je nedostajalo u prethodnom periodu.

Uz gondolu su izgrađene i tri nove staze dužine 5 km, glavna i najveća staza prekrivena je sistemom osnežavanja i izgrađeni su vetroustavi. Osim što će značajno doprineti povećanju kvaliteta skijanja na Jahorini, kabinska gondola Javor – Partizan će biti svojevrsna turistička atrakcija prilagođena i za panoramsko razgledanje, pa će na adekvatan način upotpuniti ponudu Olimpijskog centra Jahorina tokom cele godine.

Vožnja novom kabinskom Gondolom će u subotu, 30. novembra, biti besplatna za sve goste Jahorine u terminu od 10 do 15 časova. Kao proslava povodom otvaranja ovog izuzetno značajnog projekta za Olimpijski centar Jahorina uslediće koncert Saše Matića sa početkom od 20 časova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here