Međunarodni sajam šljiva, 14. po redu, počeo je danas u Osečini, a na otvaranju je državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović poručio da “plavo zlato”, kako meštani zovu šljivu, i zaslužuje takvu manifestaciju s obzirom da u tom kraju od nje živi direktno ili indirektno 60 do 70 odsto stanovništva.

Na otvaranju Sajma rečeno je da je Srbija druga zemlja u svetu po proizvodnji šljive, odmah posle Kine, a Stevanović je kazao da će država pomoći proizvođačima kako bi, u nekim narednim godinama, Srbija i Kina zamenile mesta.

“Predstavnici Vlade Srbije su spremni da u narednom periodu sarađuju i razgovaraju s proizvođačima o tome kako država može da im pomogne da bi povećali proizvodnju šljive”, rekao je Stevanović na otvaranju Sajma.

Pozvao je učesnike Sajma da u najboljem svetlu predstave svoj biznis i iskoriste priliku da uspostave kontakt sa budućim potencijalnim partnerima, sa kojima će razmeniti znanja i iskustva.

Stevanović je kazao da je država svih ovih godina stavljala na raspolaganje značajna sredstva za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva, i dodao da će nastaviti da podržava taj sektor koji je značajan za razvoj ekonomije.

Otvaranju sajma prisustvovali su i predsednik opštine Osečina Dragan Aleksić i ambasador Kipra Konstantinos Elijades.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here