mod.gov.rs
Milorad Dodik

U Istočnom Novom Sarajevu otvoren je Trg Republike Srbije u čiju je izgradnju uloženo oko milion evra.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik je istakao da je dragocena pomoć Srbije i predsednika Aleksandra Vučića za sve što se tu gradi.

Novootvoreni Trg Srbija, površine 11.000 metara kvadratnih, izgrađen je zahvaljujući najvećoj pojedinačnoj donaciji otkad opština Istočno Novo Sarajevo postoji. Pre tri godine, toj opštini je Vlade Srbije donirala milion evra iz prvog kruga pomoći lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj.

– Drago mi je što smo uspeli da sagradimo ovaj Trg. Danas smo svi zajedno ovde sigurni, imamo svoju Republiku Srpsku. U Srbiji ima mnogo mesta gde treba ulagati, zato je dragocena pomoć Srbije i predsednika Aleksandra Vučića za sve što ovde gradimo – rekao je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik na otvaranju Trga Srbije.

Istakao je i da je i Grad Istočno Sarajevo dobio trg.

– Kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izašao s idejom da pomogne Srpskoj, saglasili smo se da to bude u svakoj opštini – rekao je Dodik.

Poručio je da Srbi znaju da nema slobode bez države i ponovio još jednom da narod u Republici Srpskoj nisu “bosanski” Srbi već samo Srbi.

– Ponosan sam na ovaj grad. I ja sam vaš sugrađanin. Bilo je dana kada sam u Predsedništvu BiH proveo samo sedam minuta, i odmah dolazio ovde u Srpsku, jer to je moje. Nikoga ne mrzimo, ali znamo i čuvamo svoje. Slobodno dođite i prošetajte ovim Trgom, uđite u dovranu, idite na Jahorinu, doživite Srpsku – poručio je Milorad Dodik.

Trg Srbija, kako ističu u opštini, predstavljaće srce Istočnog Novog Sarajeva.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here