Tanjug
Aeksandar Vučić danas je u Kragujevcu svečano otvorio kinesku fabriku Yanfeng Automotive Interiors

Svečanim presecanjem vrpce danas je u Kragujevcu otvorena kineska fabrika „Jenfeng automotiv intiriors“, koja će proizvoditi komponente za unutrašnjost automobila najpoznatijih svetskih proizvođača, kao što je „Mercedes“.

Crvenu vrpcu za otvaranje proizvodne linije presekli su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ambasadorka Kine Čen Bo, gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić, predstavnici fabrike Remon Fos, Mišel Šahler, Stiv Mesaros i Milan Radović, kao i predstavnica zaposlenih Anka Đuričić.

Kineska kompanija „Jenfeng“ je svetski lider u proizvodnji komponenata za unutrašnjost automobila.

Sedište kompanije je u Šangaju, a ima oko 110 proizvodnih pogona i tehničkih centara u 20 zemalja i više od 32.000 zaposlenih širom sveta, koji dizajniraju, razvijaju i proizvode unutrašnje komponente za sve proizvođače automobila.

Menadžer fabrike Milan Radović rekao je za Tanjug da se novi proizvodni prostor te kineske kompanije u Kragujevcu prostire na 18.500 kvadratnih metara, i da će u početku zapošljavati 200 radnika koji će proizvoditi komponente za renomirane svetske proizvođače automobila.

Radović dodaje da će u naredne četiri godine to postrojenje, podignuto u Slobodnoj zoni Šumadija, zapošljavati 770 osoba.

Fabrika se nalazi na ulazu u Kragujevac, u neposrednoj blizini kružnog toka na kome je simbol grada — Đurdevdanski krst.

Nakon svečanog presecanja crvene vrpce, gosti su obišli pogon.

2 COMMENTS

    • Gotov je i Mercedes. Kinezi im u Srbiji prave delove sa radnicima koji će imati uslove rada kao Gorenje iz Valjeva koje su Kinezi kupili? Žao mi Mercedesa…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here