Tanjug/AP
Zoran Zaev, Aleksandar Vučić, Edi Rama

Premijerka Ana Brnabić ocenila je da inicijativa “Otvoreni Balkan” u kojoj učestvuju Srbija, Severna Makedonija i Albanija ima dosta protivnika.

Premijerka je dodala da je potrebna za drugačiju budućnost Balkana.

Brnabić je, u Ovčar Banji, komentarišući ocene da ta inicijativa otvara prostor za formiranje “velike Albanije”, kazala da, sa druge strane, ima i kritika koje kažu da vodi ka “velikoj Srbiji”.

– Ima tu dosta protivnika, ima protivnika za neke potpuno reformske inicijative, koje su nama potrebne za drugačiju budućnost za naš Balkan, koja će omogućiti da region ima drugačiju budućnost – kazala je Brnabić.

Kaže da će inicijativa omogućiti drugačije povezivanje ljudi i privreda, jer omogućava potpuno slobodan protok robe čije je prvenstveno tržište u regionu.

– Ovo je značajnije za domaće investitore, ali važno je i za mlade ljude koji će imati priliku da se lakše zapošljavaju – kazala je premijerka.

Dodaje da će biti lakše da se dovode novi investitori.

– Nadam se da će i drugi sa Balkana nastaviti da se pridružuju, imaće korist za porivredu, ali i za politiku jer ćemo pokazati da možemo sami za sebe da odlučujemo – poručila je Brnabić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here