Košarkaški klub Partizan objavio je pismo u kojem navodi da se shodno proglašenju vanrednog stanja obustavalju sve aktivnosti uključujući i treninge i utakmice.

– Dragi košarkaši, dragi članovi stručnih timova sportskog sektora,Vlada Srbije je proglasila oboljenje Covid-19 zaraznom bolešću čije je sprečavanje i suzbijanje od interesa za Republiku Srbiju. Takođe, Svetska zdravstvena organizacija proglasila je svetsku pandemiju korona virusa. KK Partizan NIS, ovom prilikom pruža punu podršku Vladi Republike Srbije u borbi protiv korona virusa i izražava spremnost da u skladu sa svojim mogućnostima, na sve načine pomogne svojoj zemlji i u borbi protiv ove opasne pojave koja je dovela do situacije u kojoj se svi zajedno nalazimo – stoji u saopštenju crno-belih.

Klub iz Humske apeluje na sve da se pridržvaju mera i upustava zdravstevnih stručnjaka.

– Država je proglasila vanredno stanje prouzrokovano epidemijom zarazne bolesti. Nastupila je viša sila prouzrokovana okolnostima koje nisu mogle da se predvide i koje nije bilo moguće sprečiti, koja je rezultat okolnosti vezanih za svetsku epidemiju Korona virusa ogromnih razmera i akt državnog organa, odluku o vanrednom stanju. Donet je niz mera od kojih je jedna mera obustavljanje svih sportskih aktivnosti, koja podrazumeva zabranu obavljanja svih sportskih aktivnosti u svim sportovima – što uključuje i treninge i utakmice, kao i prekid rada svih sportskih objekata na teritoriji Srbije. U ovom trenutku je neizvesno koliko će epidemija trajati (pa tako i koliko će propisane mere trajati).

Iz Partizana mole sve da postupaju po uputstvima zdravstvenih stručnjaka i naredbama Vlade Srbije usmerenim na suzbijanje i prevazilaženje epidemije.

– Počevši od 15. marta 2020. godine pa do donošenja nove odluke o kojoj ćete biti obavešteni neće se održavati treninzi i igrati utakmice. Klub redovno prati sve odluke i aktivnosti vezane za zdravstvenu situaciju u svetu i Srbiji i blagovremeno će Vas obavestiti o svim promenama. Kada je reč o trenutnom položaju igrača, sportskih radnika i zaposlenih u klubu klub će detaljno razmotriti situaciju i što je pre moguće obavestiti Vas o donetim zaključima. Za sada je najvažnije da se svi pridržavaju mera za suzbijanje korona virusa, bez izuzetka. Posebno je preporučljivo da svi članovi kluba borave što više u svojim stanovima a prilikom najnužnijih izlazaka izbegavaju sredine u kojim se nalazi veći broj ljudi, kao i da se povede računa o higijeni uvećanog stepena (učestalo i temeljno pranje ruku i dezinfekciji).

– U slučaju da Vam je potrebno bilo kakvo dodatno objašnjenje ili pomoć klub je u spreman da odgovori na svako vaše pitanje i pruži pomoć koja bude potrebna. medicinski tim kluba biće angažovan na svakoj potrebnoj medicinskoj pomoći i spreman je da reaguje u slučaju potrebe. Molimo Vas posebno da imate u vidu da su mogućnosti putovanja potpuno ograničene kako odlukama Vlade Srbije, tako i vlada ostalih svetskih država. Ostaje nam samo da poželimo svima nama da se što pre izborimo sa ovom svetskom epidemijom i vratimo se našim redovnim aktivnostima i normalnom životu. U ovim neprijatnim trenucima službe kluba su Vam na raspolaganju. Možete nam se obratiti kada god je to potrebno. Veliki pozdrav, sa željom da sve prođe kako treba – stoji u saopštenju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here