Mnogi se vode mišlju da ako nemaju u glavi – imaju u Guglu. Zahvaljujući internetu dame su preko noći postale vrsne frizerke, šminkerke, ali i dermatolozi.

Na Jutjubu se tako malo-malo provuče nov recept za uklanjanje bubuljica, mitesera i nesavršenosti, ali pomoću sumnjivih metoda. Stručnjaci ističu da žene treba da ostanu gluve na pojedine formule za lepotu jer oni mogu da donesu više štete nego koristi.

I vrapci na grani znaju da pasta za zube pomaže kod bubuljica. Ipak, one ne samo da uklanjaju “crvenu avetinju”, već usput i naštete koži. Potrebno je nabaviti specijalnu kremu koja isušuje akne i treba samo nju koristiti. Iako zvuči suludo, na internetu ima i saveta da se lakom za kosu ne krote samo vlasi već i fiksira šminka. Lak za kosu sadrži alkohol koji veoma iritira i isušuje kožu. Postoje sprejevi koji mogu da zacementiraju šminku i oni su jedini pravi izbor.

Možda i najluđa receptura jeste ona za pravljenje tračica tj. maske za uklanjanje mitesera. Pravi se od aktivnog medicinskog uglja i ni manje ni više nego lepka za drvo. “Eksperti” na društvenim mrežama savetuju da tu masku stavite na mesta gde imate mitesere, pustite da se osuši i samo povučete. Dermatolozi skreću pažnju da lepku nikako nije mesto na licu, a osim čistog nosa, tvrde da možete da dobijete samo ožiljke ili alergijsku reakciju.

Oprezno s losionima

Žene često, htele to da priznaju ili ne, ako pronađu mirisni losion za telo, neretko ga malo namažu i na lice. Ipak, koža lica je nešto drugačija. Losioni mogu da zapuše pore, a samim tim na licu mogu da se pojave miteseri ili bubuljice.