Z. Mirković
Detalj iz predstave

Amatersko pozorište Il in oduševilo je bečku publiku novom predstavom “Ljubavna rapsodija” u režiji šefa ove trupe Perice Ilina.

Dvorana Atelje teatra bila je prepuna. Publika je došla da isprati neverovatnu ljubavnu priču sa puno humora. Glumci su, za svoj nastup bili nagrađeni pravim ovacijama publike, koja je dugo aplaudirala.

Sami članovi glumačke trupe proslavili su uspešnu predstavu, posle nastupa, družeći se do zore.
– Prezadovoljan sam premijerom i odjekom predstave kod publike koja je bila neverovatna. Da li smo bili toliko dobri, koliko nas je pohvalila publika, pokazaće se uskoro – rekao je posle predstave Perica Ilin, tekstopisac i režiser.

U predstavi glumili su Dragoljub Saitović, Svetlana Rihad, Mugdim Ćatić, Snežana Ana Matić, Violeta Živković, Žaklina Cviković, Emina Čengić, Helga Vojtek, Marjan Makedonski, Džimi Perić, Marko Horvacki, Omer Abazagić, Milan Janković, Perica Ilin, a specijalni gost bila je violinistkinja Tanja Paucanović.

Za masku je bila zadužena Jelena Baldžić a u realizaciji je učestvovala i Đuja Kojić.
Pozorišnu družinu Il in čine glumci amateri sa prostora cele bivše Jugoslavije, što je retkost u ovo vreme.

– Svi smo zajedno, družimo se, i nikome ne pada na pamet da priča drugačije osim jezikom ljubavi, viceva i poezije, muzike – kaže Ilin

Izvor:
Z. Mirković - Vesti

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here