pixabay.com

Australijski stručnjak za seks Nađa Bokodi savjetuje ženama da redovno imaju seks, jer u suprotnom mogu da se suoče sa nizom “problema”, od kojih jedan može da bude i bolan.

Naime, ona upozorava žene da, usled dužeg vremena seksualne suše, odnosno dužeg vremena bez orgazma, mogu da se suoče sa potencijalno bolnim stanjem – vazokonstrikcijom, odnosno sužavanjem krvnih sudova u zidovima vagine.
“Kada smo uzbuđene, krv otiče u tkiva oko genitalija, uzrokujući otok. Ako se taj otok ne spusti, što se dešava prilikom orgazma, stvari mogu da postanu… neprijatne”, napisala je Nađa.
Ona ističe da mnoge žene ovaj neprijatni osećaj mešaju sa menstrualnim grčevima.
“A otečene genitalije nisu jedina nuspojava seksualne suše. Duga apstinencija može da ima uticaj i na mentalno stanje, imuni sistem i libido”.
Stručnjak za seks ističe i da nije novost da stres može da dovede do gubitka interesovanja za seks, ali da nasuprot tome, manjak seksa povećava nivo hormona stresa, zbog čega smo napetiji.
“Ljudi koji redovno imaju seks i doživljavaju orgazam manje su skloni prehladama i gripu, sudeći prema istraživanju koje je pokazalo da parovi koji imaju seks najmanje jednom nedeljno imaju viši nivo imunoglobulina”, poručila je Bokodi.
Dakle, očito je da duži vremenski period izostanka seksualne aktivnosti može da ima neke posledice, pa Nađa savetuje da to sprečite tako što ćete biti aktivniji u krevetu ili se više “posvetiti sebi”, ako ste singl.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here