pixabay.com

Lenjost je fenomen složeniji nego što izgleda: ima raznih vrsta lenjosti koje mogu loše da utiču na čoveka…

Astrolozi kažu da to ima veze s našim horoskopskim znakom, a stranica YourTango piše da jedan zodijak ima karakteristike osobe koja ne pokreće incijativu, ima nedostatak volje, odlaže i odugovlači.

Reč je o znaku Ribe.

Ribe su opuštene, te često ostavljaju utisak lenjosti. Reč je o veoma intuitivnom horoskopskom znaku, osetljivim ljudima kojima je očajnički potrebno stalno ohrabrenje i podrška od strane porodice i prijatelja.

Neki ljudi mogu Ribe nazvati introvertima zbog činjenice da su veoma rezervisani. Međutim, oni ostvaruju odličnu komunikaciju i druženje kada se nalaze u malim grupama i u intimnom okruženju.

Ribe su sanjari

Vladar ovog znaka je Neptun, planeta snova i inspiracije, te Ribe često imaju potrebu da se izražavaju kroz muziku i umetnost. Kreativne su i cene svet upravo iz tih razloga. Ribe na prvi pogled mogu izgledati mirno, ali one će uvek pokazati svoju pravu ličnosti kada osete da druga osoba zavređuje njihovu pažnju.  Kada razgovaraju, svi ih slušaju jer znaju da su tihe osobe često one koje imaju mnogo toga da kažu.

Ribe izbegavaju borbu pa često tada postaju lenje

Kada Riba počne da sumnja u nekoga ili nešto, učiniće sve što može kako bi sebe ubedila da je vreme da odustane. Strah često zna da ih parališe, zbog čega će početi da odustaju ili odugovlače. Ako postoji nova prilika za posao, njihov strah od nepoznatog brzo će ih nadvladati. Ova propuštena šansa za dobru karijeru može ih dovesti na rub depresije i anksioznosti. Ako znaju da je neko drugi dobio istu ponudu i uvide koliko je posao dobar, Ribe će se kajati svakog dana.

Tada će početi da sumnjaju u sebe kao ličnost i pitaće se da li su sposobni da postignu ciljeve u koje su nekada verovali. To dovodi do drugačije vrste lenjosti koja postoji samo kod Riba….

Ribe su kućni tipovi

Ribe su spremne da danima budu u kući i da ne razgovaraju ni s kim niti da izlaze. Tako će propustiti šansu da se sprijatelje sa nekom sjajnom osobom ili će odbili posao jer se ne osećaju dovoljno vrednim da ga dobiju. Budući da mogu da budu kod kuće danima, pa čak i nedeljama, Ribe će se uvući u svoju ljušturu i početi da razvijaju negativne emocije… Često će odbiti pomoć drugih ljudi.

Ribe će pustiti da stvari prođu oko njih, neće ih zgrabiti.

Ribe se smatraju lenjima zato što kad im se pojavi određena prilika, oni će je odbaciti zbog previše dubokog umora koji je utemeljen samo u njihovim mislima. Oni mogu da se otuđe i spremni su da ne urade apsolutno ništa kako bi rešili problem.

Sigurni smo da ste pomislili da je reč o drugačijoj vrsti lenjosti koja bi možda mogla da se pripiše Ribama. Postoji mnogo načina na koje možete biti lenji. Gledanje televizije po ceo dan i zanemarivanje obaveza nije jedina karakteristika lenjih ljudi…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here