Pixabay
Ilustracija

Prirodna morska so je zdrava i ima terapijska svojstva, a možda niste znali da sadrži više od 80 elemenata koji čudotvorno deluju na zdravlje, kožu i kosu.

Za razliku od kuhinjske soli, koja sušenjem na više od 650 stepeni menja hemijsku strukturu i gubi elemente i minerale, u morskoj se osim natrijum-hlorida nalaze i kalijum, magnezijum, mangan, koji blagotvorno deluju na organizam.

Metabolički poremećaji, poput dijabetesa, mogu se uspešno tretirati i lečiti morskom solju jer ona pomaže smanjenju nivoa šećera u krvi.

Ima značajno dejstvo na kardiovaskularni sistem.Naučnici su dokazali da redovno uzimanje morske soli rastopljene u vodi može znatno da smanji nivo lošeg holesterola u telu.Takođe, drži krvni pritisak pod kontrolom i normalizuje rad srca.

Više od 20 odsto natrijuma u našem telu akumulira se u kostima, koje se oštećuju usled nedostatka minerala u krvi i telesnim tečnostima.Dodavanjem morske soli u ishranu možete izbeći i lečiti osteoporozu.

Kako so izvlači toksine iz tela, koža postaje meka i zdrava.Zato kupke s morskom solju mogu poboljšati njen tonus.Takva kupka će podstaći i izlučivanje suvišne vode iz kože i vezivnog tkiva, čime se sprečava nakupljanje suvišne tečnosti, pa koža postaje čvrsta, glatka i zdrava.

Osobe koje imaju masnu kosu kupanjem u morskoj vodi rešiće se tog problema, i to zahvaljujući soli koja apsorbuje višak ulja, a dermatolozi ističu da delujući na kožu glave može sprečiti i pojavu peruti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here