Ovakav zoo vrt niste videli: Deca u kavezima, lavovi na slobodi

0

odditycentral.com
Pogled izbliza na besne lavice
 

Da se ne shvati pogrešno, ovo ne znači da su ljudi ti koji su zatočeni radi pokazivanja (mada se i ovo u istoriji dešavalo). Ideja zoološkog vrta je bila da posetiocima pruži doživljaj direktnog i bliskog susreta sa zverima umesto njihovog posmatranja sa bezbedne udaljenosti.

Gosti zoo vrta ukrcavaju se u prikolicu kamiona, koja je zapravo jedan veliki kavez, i voze kroz park kojim slobodno šetaju životinje i često prilaze ljudima kako bi ih onjuškali i iz blizine videli. Da bi se privukla pažnja životinja posetiocima je dozvoljeo da im kroz rešetke bacaju velike komade mesa.

odditycentral.com
Prstiće unutra, tigar na vidiku
 

Ova tura postoji tek nešto više od mesec dana, a već je postala veliki hit, kako među stranim tako i među domaćim kineskim turistima, a karte su rasprodate tri meseca unapred.

– Želeli smo da našim posetiocima pružimo uzbuđenje koje im prirede velike mačke, prateći ih i napadajući kao plen, ali uz minimum rizika – rekao je portparol zoo vrta Čen Liang.

– Gosti su upozoreni da prste i šake sve vreme drže unutar kaveza, jer će gladni tigar u njima videti samo doručak i ništa više – dodao je portparol vrta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here