Foto: MN Press
Igor Kokoškov

Srbija je doživela neugodan poraz na košarkaškom turniru u Beogradu i tako je ostala bez vize za Tokio. Italijani su odigrali savršenu utakmicu, spakovali stotku i kao bolji tim otišli dalje.

Selektor Igor Kokoškov je na konferenciji za medije istakao da je naša reprezentacija na teren donela samo ime, ali ne i igru.

– Biću brz. Bolji tim je pobedio, emotivno nam je bilo sve, mnogo je emocija bilo uključeno. Teško nam je, veoma sam razočaran rezultatom, nismo igrali dobro, tražili smo rotacije kroz ceo meč, mnogo loših stvari nam se desilo ovog leta… Nismo se dovoljno dali da uzmemo kartu za Tokio. Igrači koji igraju moraju da daju sve od sebe. Nismo zaslužili da pobedimo, ne samo ovu utakmicu, već ceo turnir. Moramo da živimo sa ovim rezultatom i da učimo iz svega ovog. Samo smo doneli ime na teren, a ime ne igra utakmicu – rekao je Kokoškov.

Čudno je bilo navijačima što na terenu nije bilo Micića tokom većeg dela utakmice.

– Sve je bilo u redu. Stavio sam ga prvo u startnu petorku, pa sam morao da Avramovića ipak stavim u petorku i bio je iznenađen. Morao je da trči u svlačionicu, imao je nekih problema sa medicinske strane. Nisam doktor, trebao je da igra više, ali nije. Na terenu su bili ljudi koji su mogli i to je to – rekao je Kokoškov.

Za kraj, istakao je da je i Boban Marjanović igrao taman onoliko koliko je bilo potrebno.

– Bilo je mnogo presudnih momenata u ovoj utakmici. Morali smo da idemo sa ljudima koji su bili u našem timu. Malo je igrao u drugom poluvremenu, pokušavali smo da Bobana koristimo više ofanzivno. Nije to dobro išlo, ali ići ćemo sa igračima koje imamo. Nisam slep, trener sam već nekoliko godina. Boban nije mogao brzinom da parira Italijanima. Mendažment igre nije lak – zaključio je Kokoškov.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here