Printscreen: Youtube/Dzej Music Official
Dzej Ramadanovski

Muzički svet, definitivno nije isti, otkako nema dva potpuno različita, a legendarna pevača – Tošeta Proeskog i Džeja Ramadanovskog. Iza sebe su nam ostavili divne pesme, da ih čuvamo od zaborava.

Osim posebne emocije u interpretaciji, imaju i zajedničko poreklo – obojica su iz Makedonije.

Džej je jednom prilikom istakao da je Toše bio veliki profesionalac.

– Iskreno, sinoć sam pustio suzu! Išao sam na put. Dečko koji me je vozio pustio mi je malog Tošeta – Zaidi, zaidi. I stvarno su mi krenule suze. Toše i ja sedeli smo u restoranu i ja sam naravno pio viski sa ledom. I on me gleda i kaže: ‘Čika Džej, ja se vama divim, pijete viski sa ledom i toliko ste cigara popušili da mi nije jasno kako uopšte pevate.’ Ja rekoh: ‘E, sine, dobro je što imam promukli glas.’ On je bio pravi profesionalac – opisao je Džej jedan od susreta sa mladim pevačem.

Pre 14 godina gostovali su u zajedno u emisiji na televiziji ”Pink”. Proeski je tada zapevao upravo pesmu, a odmah mu se pridružio i Džej, koji je imitirao zvuke trube. Svi u studiju, između kojih je bila i Svetlana Ceca Ražnatović, su bili na ivici suza.

Toše, vlasnik raskošnog vokala, poginuo je u saobraćajnoj nesreći u Novoj Gradiški, 16. oktobra 2007. u 27. godini života.

Sa druge strane, Džej, koji je bio poznat po ”pesku” u svom glasu, iznenada je 6. decembra 2020. preminuo u 56. godini, u svom stanu u Beogradu, zbog bolesti srca.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here