pixabay.com

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik kaže da se često pita kako je moguće da Bosna i Hercegovina preživi, jer, kako je naveo, ovakvu državu ne žele ni Srbi ni Hrvati, a koliko vidi ni muslimani.

Dodik je u intervju za TV Istočno Sarajevo rekao da “muslimani žele BiH za sebe, sa federalnim Sarajevom iz kojeg su proterali Srbe, a u kojem više nema ni Hrvata”.

– Muslimansko Sarajevo želi političku i institucionalnu dominaciju, a mi koji u tome moramo da participiramo da dolazimo tamo – rekao je Dodik.

Prema njegovim rečima, Hrvati su odlukom da 1992. godine izađu na referendum o nezavisnosti BiH doneli samoubilačku odluku u političkom smislu i zbog toga su trajno nezadovoljni, što sad pokušavaju da isprave.

Govoreći o položaju Srba i Republike Srpske, Dodik je naveo da se institucije Srpske opiru brojnim pritiscima za dodatnu devastaciju mirovnog sporazuma u cilju izgradnje “muslimanske Bosne i Hercegovine”.

Istakao je BiH nema šansu i da su Srbi naterani na neku vrstu trpeljivosti kako bi sačuvali mir, kao i zbog političkih okolnosti i činjenice da veliki, kako kaže, ovde igraju svoje velike igre, preneli su sarajevski mediji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here