youtube/MyHowBook

Ma kako dobro izgledala, naša koža zahteva drugačiju negu kako prolaze godine. Ne možemo prema njoj da se odnosimo isto u 20-im, 30-im, 40-im godinama. 

1. Ne tretirajte akne kao što ste to činili sa 20 godina

Akne koje imate danas razlikuju se od onih pre 10 godina.

“Stvaraju se dublje u koži, više zahvaljujući upali nego masnoći”, kaže dr Džesika Vu iz Kalifornije.

Akne bi trebalo da tretirate nešto blažim preparatima jer se koža u ovim godinama suši i tanja je. Pokušajte to da radite uz pomoć gelova, preparata koji sadrže vitamin C i​ hranljivim kremama.

2. Ne ostavljajte tragove ​od prošlog dana na koži

Verovatno u mladim godina​ma ​niste svako veče čistili kožu lica od šminke i prljavštine koja se na njoj nalazi. To nikada nije posebno dobra ideja, a posebno u godinama kada koža mora ​da izgleda sveže. Kako je područje oko očiju prvi izdajica godina, ne zaboravite da skinete maskaru.

Kako biste izbegli reakcije kože, koristite specijalne preparate namenjene za čišćenje područja oko očiju. Takođe, pre spavanja nanesite kremu.

3. Obrišite prašinu s vage

Iako ste do 30-e verovatno uspevali da nosite haljinu iz srednje škole, u kasnim tridesetim nivo estrogena opada, a to dovodi do redistribucije masnoća kroz telo, što uključuje i obraze. Ako izgubite dosta kilograma, vaše lice će izgledati starije i koža će biti manje zategnuta.

4. Zaštitni faktor nije samo jedna od opcija…

Nikada nije kasno prevenirati oštećenja nastala suncem, a u tridesetim godinama to bi moralo da bude nešto što je primarno i deo dnevne rutine. Rak kože, bore, suva koža, fleke… samo su neka od stanja koja možete da sprečite nanošenjem kreme sa zaštitnim faktorom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here