Pexels
Ilustracija

Izbor hrane je važan

Grejpfrut

Grejpfrut je vaš idealan saveznik u borbi sa kilogramima i na putu ka gubitku istih: on sadrži 90% vode i, kada ga pojedete, sigurno je da se nećete prejedati u narednim obrocima. On sadrži naringenin, flavonoid koji je i inače najzastupljeniji u citrusima, koji ima antioksidativna svojstva i pomaže telu da efikasnije koristi insulin. Dakle, stabilizuje nivo šećera u krvi, a time podstiče i sagorevanje kalorija. Naučnici još proučavaju kako grejp pomaže mršavljenju! Probajte i napitak sa grejpom koji ima odličan efekat na organizam…

Ovsene pahuljice

Ovsene pahuljice obiluju vlaknima, zbog čega su sjajan izbor za bolje varenje, a dokazano je da pozitivno deluju na upalne procese, mišiće, kožu… Bogate su antioksidansima, a sadrže i brojne minerale, vitamine… One brzo zasite, a telu treba energije da ih svari: dakle, kad ih jedete, telo sagoreva više kalorija. One su odlične za početak dana jer bude uspavani metabolizam.

Zeleni čaj

Zeleni čaj sadrži epigalokatehin galat, koji stimuliše nervni sistem, a ne povećava broj otkucaja srca. Postoje podaci da tri šoljice dnevno mogu sagoreti 80 kalorija. Tri šoljice dnevno mogu sagorieti 80 kalorija.

Zeleni čaj inače važi za najzdraviji čaj na svetu, a on podstiče proces detoksikacije organizma, sagoreva masnoću, suzbija poriv za slatkom hranom (i hranom uopšte).

Tunjevina

Tuna obiluje omega-3 masnim kiselinama koje podstiču proizvodnju leptina, hormona koji pojačava osjećaj sitosti. Uz to, podstiče naš organizam, ubrzava ga, masnoća se brže sagoreva… Osim tune, sličan efekat imaju skuša, sardela, losos i haringa.

Ljuta papričica

Ljute paprike, bilo meksičke, kajenske, čili, domaće, zahvaljujući kapsaicinu, alkaloidu bez ukusa i mirisa koji im daje ljutinu, povećavaju sposobnost tela da sagoreva kalorije. Istraživanja su pokazala kako ljuto začinjena hrana može ubrzati metabolizam za 25 posto sledeća tri sata nakon jela!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here