Postoje određeni proizvodi za lepotu koji zbunjuju većinu žena. Način njihove upotrebe je sporan, a često se zbog saveta prijateljice,ili zbog pogrešnog uputstva na internetu, koriste potpuno pogrešno.

Proverite o kojim je proizvodima reč i naučite da ih koristite pravilno:

1. Ulja za čišćenje
Ulje i voda se ne mešaju i to znaju svi! Ali kada je reč o uljima za čišćenje lica, to pravilo ne važi jer s vodom imaju još bolji učinak. Kako biste izvukli najbolje iz svog ulja za čišćenje, umasirajte ga u lice vlažnim prstima. Tako ćete šminku i sve nečistoće s lica skinuti lakše i bolje.

2. Tonik za lice
S ovim proizvodom treba da budete posebno pažljive i nežne, ne samo na području oko očiju, već i na ostatku lica. Tupfer s tonikom nemojte nikad grubo trljati o lice kako biste što pre uklonili šminku. Umesto toga je prislonite nekoliko sekundi na područje koje želite očistiti, pa će tonik otopiti šminku i obrisaćete je samo jednim laganim potezom.

3. Sunđeri za šminkanje
Glavna svrha ovih sunđera je da šminku što bolje stope s licem kako bi rezultat izgledao prirodno. A to ćete najbolje postići ako sunđerom lagano tapkate šminku po licu i izbegavate trljanje.

4. Olovka za usne
Većina žena olovku za usne nanosi samo uz spoljašnju ivicu i to je potpuno pogrešno. Za najbolji učinak olovku treba lagano prstima razmazati i prema unutrašnjoj strani usana, kako bi se linija što bolje stopila i usne izgledale prirodnije. Nakon toga nanesite ruž preko svega i uživajte u učinku.

5. Regenerator za kosu
Brojni profesionalni frizeri sada tvrde da biste regenerator trebalo na kosu naneti pre šampona, što je upravo suprotno od onog što smo dosad svi mislili i radili. Ukoliko promenite redosled, kosa će, navodno, biti mnogo nežnija i mekša, a samim tim će izgledati i zdravije. Isplati se isprobati!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here