Ovi uređaji su prestali da se proizvode u 2014.

0

Reuters/K.P.
Za njom će sigurno svi žaliti: Nekada omiljen telefon pao je u zaborav, a Microsoft je predstavio prvu Lumiu bez oznake Nokia
 

 

Nokia telefoni (1984. – 2014.)

Posrnuće finskong giganta doživelo je konačni kraj ove godine. Nokia je prošle godine kupljenja od strane Microsofta za 7,2 milijarde dolara, a ove godine je predstavljena prva Lumia koja neće imati oznaku Nokia.

iPod Classic (2001. – 2014.)

Jedan od najpopularnijih muzičkih plejera kompanije “Apple prestao je da se proizvodi ove godine, što je automatski izazvalo ogromno interesovanje korisnika da pronađu makar jedan primerak. U slučaju da ste vlasnik jednog od ovih iPoda možete profitirati aukcijom na internetu.

Microsoft Office Clip Art (1996. – 2014.)

Svi koji smo koristili Microsoft Office smo makar jednom za ilustraciju nečega iskoristili crteže iz Clip Art biblioteke. Ova promena je bila očekivana, tako da će korisnici za svoje ilustracije od sada koristiti Bingovu opciju pretragu slika.

Windows XP (2001. – 2014.)

Podrška za nekada najpopularniji operativni sistem na svetu je zvanično prestala ove godine. Nakon 13 godina, korisnici su "naterani" da pređu na novije verzije, a u slučaju da još uvek odustali od Windows XP-a, trebalo bi zbog ovog.

PSP (2004. – 2014.)

Za deset godina kompanija Sony je prodala preko 80 miliona ove prenosive konzole i napravila pravi proboj u gejming industriji. Ipak, nova generacija PlayStation Vita donela je napredne tehnologije, a PSP može u zasluženu penziju.

MSN Messenger/Windows Live Messenger (1999. – 2014.)

Da, da, nekada najpopularniji servis za dopisivanje se gasi. Više nećete moći da prodrmate drugim korisnicima prozor klikom na "nudge". Nakon što su kupili Skype, bilo je pitanje dana kada će Microsoft zameniti svoj Messenger ovim servisom.

Sony VAIO (1996. – 2014.)

Japanski proizvođač je još početkom godine najavio da će ugasiti svoje odeljenje računara kako bi se u budućnosti fokusirao na proizvodnju tableta. To znači da linija VAIO računara neće više biti dostupna.

Plazma televizori (1999. – 2014.)

 

Po mnogima najbolji televizori koji su mogli da se nađu na tržištu se neće više proizvoditi. Prošle godine Panasonic je ugasio svoje odeljenje koje proizvodi plazma televizora, ove godine LG, dok je za Samsung najavljeno da će da ga prestane sa proizvodnjom u januaru.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here