Ovo je 23-godišnjak koji se obogatio od tvitera

0

Kris Sančez zarađuje pola miliona godišnje zahvaljujući tviteru
 

 

Ono što možda ne znate je da je njegov osnivač, Kris Sančes (23), započeo projekat UberFacts kao hobi, a sada zarađuje 500.000 dolara godišnje samo od sponzorskih linkova, piše “Njuzer”.

 

Za to treba u velikoj meri zahvaliti uslužnoj kompaniji “Social Reactor”, koja spaja oglašivače sa figurama u socijalnim mrežama, poput Sančesa. “Biznis insajder” piše da ovaj mladić zarađuje jedan do tri centa po kliku na oglašivački link (ovi tvitovi nisu brendirani drugačije od ostalih na UberFacts).

 

-Otvorio sam profil, koji je postao i popularna aplikacija, iz dva razloga: kako bi “ubio vreme” tokom studiranja i da bih bio bliži Britni Spirs – rekao je on, preneo je “USA Today”.

 

On se priključio “Tviteru” da prati pevačicu, ali nije bio siguran o čemu da “tvituje”. Stoga je “tvitovanje” činjenica izgledalo kao dobra ideja, poput bilo koje druge.

 

Nakon što je napustio fakultet, Sančes je držao UberFacts kao sporedni projekat, međutim vremenom je to posao stvarni posao i kompanija je zaposlila troje radnika.

 

Imaju i svojih mana – nisu sve “činjenice” istinite – kao takve one se “tvituju” bez linkova na izvor. Početkom godine Bazfid je preneo jednu takvu “činjenicu” da u Parizu postoji most napravljen u potpunosti od trampolina.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here