pixabay.com
Foto: Ilustracija

Medicinska sestra tvrdi da su oči osnovni pokazatelj koronavirusa.

Jedna od medicinskih sestara u bolnici „Life Care Center“ u Kirklandu, koji važi za žarište epidemije koronavirusa u Vašingtonu, Čelsi Ernest istakla je da jedinstveni i najvažniji simptom Covida-19, kod svakog od pacijenta, bila je činjenica da su im oči crvene.

Kašalj, ubrzano disanje i crvene oči, to su sve simptomi koronavirusa, ali ova medicinska sestra ističe da za nju i njene kolege crvene oči su bile pokazatelj, jer su prisutne kod svih pacijenta zaraženih ovim virusom koje je videla.

– Imali smo pacijente koji su imali crvene oči kao jedini simptom koji smo videli i došli ​​u bolnicu i preminuli – rekla je ona.

– Njihove su oči izgledale kao kod nekoga ko ima alergijsku reakciju. Njihove beonjače nisu bile crvene, nego je to više bilo kao da imaju crvenu senku, kao da su im crveni kapci oko očiju – ispričala je Čelsi za CNN.

Novo istraživanje je pokazalo da infekcija očiju, poput konjuktivitisa, može da bude simptom kovida-19.

– Prepoznato je da bilo koja infekcija gornjeg respiratornog trakta može da rezultira viralnim konjuktivitisom kao sekundarnom komplikacijom, što je slučaj i kod kovida 19 – ističu naučnici.

1 KOMENTAR

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime