Ukraijnski selektor i nekadašnji fudbaler Andrej Ševčenko je govorio za italijanski Skaj o aktuelnoj pandemiji virusa COVID-19, a uporedio je sadašnju situaciju sa černobiljskom katastrofom čiji je svedok i sam bio.

Andrej Ševčenko je imao svega devet godina kada se desila černobiljska katastrofa. Živeo je tada u Kijevu, a morao je da bude evakuisan u Odesu zbog povišenog nivoa radijacije. Sada kaže da je situacija sa pandemijom prilično slična.

– Hvala najpre svim lekarima i sestrama, vi ste pravi heroji našeg vremena. Situacija je veoma slična Černobilju. Živeo sam u trenucima koji su slični ovom – rekao je Ševčenko koji poziva sve da budu disciplinovani.

– Jedino rešenje je da se poštuju pravila Vlade, da se ostane kod kuće i da damo lekarima priliku da rade svoj posao koji je ogroman. Niko od nas ne može da bude siguran da nije imao kontakt sa virusom. Ne smemo da izlazimo, moramo da mislimo iznad svega na one ljude koji bi inficiranjem imali ogroman problem – rekao je legendarni Ukrajinac.

On je inače veliki deo svoje karijere proveo u Italiji, u Milanu gde je i doživeo najveće fudbalske trenutke.

– Pozdravio bih sve Italijane, uvek sam sa vama. Moramo se nadati da će se stvari popraviti. Forza Italia, možemo da izađemo iz ovoga zajedno – naglasio je Ševa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here