Ovo je Lozničanin za kojim je poludeo svetski džet set

0

Aleksandar Ilić sa jednom od svojih grafika 

 

– Kad sam počeo da crtam imao sam dve, tri olovke. Tek sada otkrivam sve materijale… Nisam ni znao šta sve može da se koristi – priča mladi Aleksandar.

 

– Tagovao sam rumunsku pevačicu koju volim Aleksandru Stan i ona je bila oduševljena mojim radom. I dan danas smo u kontaktu. Alisa Milano je moj rad videla preko Tvitera, oduševila se, pa sam joj na adresu koju mi je poslala poslao crtež – uzbuđeno prepričava događaje koji su mu ulepšali dane.

 

Radove ovog mladog stvaraoca imalo je prilike da vidi i tri miliona ljudi koliko broji stranica "Drawing pencil" koja je njegove radove objavila čak sedam puta.

 

Svoje oduševljenje nije krio ni poznati di-džej Martin Geriks, kao i naša pevačica Emina Jahović koja je njegov rad podelila sa pratiocima na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici.

Inače, svoj talenat otkrio je još kao "klinac u školi" kada je iz Likovne kulture ređao sve same petice.

– Nisam imao dovoljno vremena tokom školovanja da se radovima ozbiljno posvetim, ali sam oduvek nešto crtao. Čim sam završio srednju školu, prošle godine i dobio na vremenu, ozbiljno sam se posvetio crtanju – dodaje on.

 

Da je crtanje "ozbiljno zanimanje" govori i podatak da talentovani Aleksandar od ovog "posla" može i da zaradi.

 

– Od crtanja može da se živi. Po radu otprilike zaradim oko 40 evra, skuplji su oni koje šaljem u inostranstvo zbog poštarine… – objašnjava umetnik.

– Ima porudžbina iz SAD, Nemačke, a najviše iz Hrvatske. Obično su to portreti koje detaljno uradim grafitnom olovkom. Time najčešće i volim da crtam. Olovka svašta može – ističe mladi ali iskusni crtač.

Da jedan rad bude gotov, potrebno je da prođe otprilike dva dana, ali ima i onih koje radi i duže, takav je crtež usana sa kapljicama, pevačica Šakira.

Vredni Aleksandar crta po šest, sedam sati dnevno, a finalni produkt potom reklamira na Fejsbuku, Tviteru, Instagramu… te tako privlači svoje potencijalne mušterije.

– Volim da crtam portrete, decu. Često naručuju radove koje poklanjaju ili čuvaju za sebe. Uveo sam i radove u boji, ali to nisu kvalietne bojice, pa nisu tako dobri – skroman je Aleksandar (u šta se i sami možete uveriti u galeriji njegovih radova).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here