Ovo je najgori razlog da spavate s nekim

0

attractionplaybook.com
Osvetnički seks može samo da učini da se osećate gore (i da navučete sebi "budalu" na vrat)
 

Nedavna studija je uspela da otkrije pravu jačinu želje za osvetom bivšem partneru koja se manifestuje putem odabira sledećeg seksualnog partnera.

Istraživači sa Univerziteta u Misuriju su studentima koji su nedavno prekinuli veze postavljali pitanja o njihovim kasnijim izborima, uključujući i ona o seksualnoj motivaciji.

Čak 23 odsto ispitanih studenata reklo je istraživačima da su imali seks s novim partnerom samo kako bi se osvetili bivšem. Zanimljivo je da što su se gore osećali zbog raskida to su pre bili skloniji “osvetničkom seksu“.

Osvetnički seks je jedina stvar kojom možete povrediti bivšeg, ako se u najboljem slučaju možda malo potrese, ali vi to nećete ni znati. Ipak, problem nastaje kada osoba počinje da koristi seks kao oružje osvete, a to nije dobro ni za telo, kao ni novog partnera.

Korišćenje tela kao svojevrsnog oružja ukazuje na nedostatak kontrole, a rezultati mogu biti ozbiljni. Iako žene možda tvrde da se bolje osećaju nakon seksa iz osvete, to ipak vodi do nedostatka samopoštovanja, a bol za starim partnerom neće ni malo ublažiti.

S tim u vezi su i društvene mreže. Raskidi su teški, ali su još gori kada obe strane osećaju pritisak da odmah nastave sa svojim životima. Možete se osetiti opterećeno zato što ćete pratiti svaki njegov korak i nakon raskida, te biti ubeđeni da se on previše dobro zabavlja bez vas. To je takođe jedan od okidača koji podstiče žene da srljaju u neobavezni seks.

Eksperti savetuju da pre donošenja ovakvih odluka pokušate hladne glave razmisliti da li je to uopšte seks koj želite da imate zbog sebe ili zbog bivšeg? Setite se uvek da je srećan život s osmehom na licu najbolja osveta koju nekome možete servirati.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here