U “Kristalnoj dvorani” u Zrenjaninu izabranice Marine Maljković u dobroj atmosferi odradile su poslednji trening pred, kako kažu, najtežu utakmicu na šampionatu, od koje očekuju pozitivan ishod.

Iz ovog sastava reprezentacije čak šest košarkašica Srbije ima zlatnu sa EP u Mađarskoj i Rumuniji iz 2015. godine, to su: Nevena Jovanović, Jelena Milovanović-Bruks, Dajana Butulija, Ana Dabović, Sonja Petrović i Saša Đado.

Aleksandra Crvendakić je u A tim reprezentacije ušla pred Olimpijadu u Riju tako da medaju sa Evropskog prvenstva još uvek nema u svojoj kolekciji, ali se nada da će se 7. jula to i promeniti:

– Uvek smo kao tim davale sve od sebe i bile borbenije nego inače jer igranje za reprezentaciju je nešto sasvim drugo nego igranje u klubu. Reprezentacija je nešto posebno! Smatram da će nam veliki “vetar u leđa” biti publika i ovo je jedinstvena prilika da uradimo nešto veliko pred našom publikom i ne sumnjam da će svaka devojka dati sve od sebe da tako i bude.

Jedna od naših najboljih košarkašica napominje da je nedavni turnir u Francuskoj bio pravi test:

– Turnir u Francuskoj je bio neka naša glavna provera pred Evropsko prvenstvo, mislim da smo tamo videli da možemo sa svima da igramo, ali videli smo i naše greške i te neke sitne detalje koje smo nadam se ispravili u ovoj poslednjoj fazi priprema u Vršcu. Naša grupa je definitivno najjača i nema prostora za grešku ali bitno je da idemo iz utakmice u utakmicu i sve će doći na svoje – uverena je Aleksandra.

O Belorusiji?

– Sa nestrpljenjem očekujemo večerašnju utakmicu. Pripremale smo se dugo i nadam se da ćemo uspeti da ih pobedimo. Biće veoma teška utakmica ali igramo pred našom publikom, i svi očekuju da se pobedi Belorusija. Nadam se da ćemo da ispunimo očekivanja – zaključila je Aleksandra.

Duel Srbije i Belorusije igra se večeras od 20:30, prethodno će u grupi D od 17.45 igrati Rusija i Belgija.

 

Izvor:
N. Plavšić

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here