Ovo je Srbija: Dala bubreg, ne dobija bolovanje

0

Lepo što ste dali bubreg, ali birokratija je birokratija i pravila se moraju poštovati (iako ne mogu da vam ih objasne)
 

Marijani Milosavljević kojoj kao donoru organa pripada nadoknada za bolovanje u punom iznosu Republički fond već je dva puta vraća.

 

"Osećala sam se poraženo. Juče sam razgovrala sa jednom zaposlenom u RFZO. To je bilo kad su mi javili da je po drugi put sve stopirano jer moja dokumentacija navodno nije validna. Ja sam pozvala tu ženu i pitala šta još žele, da li žele da me otvore ponovo, pa da vide da mi fali jedan bubreg, šta više da priložim. Ona je rekla da budem ljubazna i napišem Ministarstvu zdravlja dopis i molbu. Rekla mi je i da se oni prvi put susreću sa ovakvim slučajem".

 

Iako je mogla da traži od države i da joj plati troškove lečenja u inostranstvu ili troškove puta to nije učinila.

 

Agencija za borbru portiv korupcije u kojoj je zaposlena je kaže dostavila svu potrebnu dokumentaciju koja je prevedena sa turskog na srpski jezik kao i fotokopije pasoša i mnogi drugi dokaze da je bila na bolovanju.

 

"Nisam ništa očekivala od države osim onog što mi pripada, a mislim da kad čovek ode na bolovanje, dobija platu. Ja sam bila spremna da čekam i nekoliko meseci i naravno da zbog toga ne bih obavešatavala javnost, ali ovo moje nije ni ušlo u proceduri. Oni to stalno vraćaju. Ja sam se pre dva meseca vratila iz Turske, a moj predmet nije ni ušao u proceduru".

 

Iz Republičkog fonda za zdravsteveno osiguranje navode da u slučaju Marijane Milosavljević nije dostavljena sva potrebna dokumenatacija i da će joj kada sve to dostavi isplatiti naknadu za bolovanje.

 

U Saopštenju RFZO se navodi da uvidom u priloženu dokumentaciju ustanovljeno je da nedostaje sva potrebna dokumentacija i to:
– Ugovor o radu zaključen sa poslodavcem
– Isplatni listić – Obračun sredstava za isplatu zarada i drugih primanja zaposlenih
– Izvod iz pojedinačne poreske prijave za poreze i doprinose po odbitku za mesec za koji se potražuje naknada zarade, kao i za mesece navedene u potvrdi o zaradi Poreske uprave Stari Grad

 

Marijana posle svega kaže da od države neće ništa tražiti

"Ja sam od Agencije za borbu prtiv korupcije gde radim dobila solidarnu pomoć. Ne mora ni da dođe ta moja plata".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here