Unsplash

Istraživanje spovedeno među ženama koje se nalaze u stabilnim vezama s trajanjem dužim od šest meseci pokazalo je koji činioci se povezuju s većom verovatnoćom orgazma s partnerom.

Velik broj faktora utiču na to hoće li žena da doživi orgazam ili ne – od osećaja opuštenosti u telu, veštinama partnera… ali postoje i neki drugi fizički atributi koji mogu da predvide da li će joj se “posrećiti s njim”.

Od psiholoških ističe se samopouzdanje, jer ih doživljavaju kao muževne i poželjnije. Takođe bitan faktor je i visina njegove zarade, navodi se u studiji “Do orgasms give women feedback about mate choice”.

Osim toga, orgazam je u snažnoj korelaciji s time koliko je sam muškarac fizički privlačan partnerki, a na veliko iznenađenje i s jednim fizičkim atributom – širinom njegovih ramena, objavljeno je u časopisu za evolucionu psihologiju.

Iako zvuči pomalo bizarno, i nije baš tako – objašnjavaju stručnjaci. Naime, širina ramena povezuje sa testosteronima i biološkim predodređenosti, a za one koje nisu rođeni s genetskom predispozicijom za šira ramena vežbanje je svakako dobra ideja, savetuju stručnjaci.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here