Ovo je za nas spas!

0

SVE ZA SINOVE: Ivana
Simonović sa Lazarom Ristićem

Prilog od 150 dolara, koji je anonimna donatorka iz Australije poslala porodici Ivane Simonović iz sela Priboj Vranjski, kako smo nedavno pisali, stigao je u njihove ruke izazvavši veliku radost. Sa Ivanom i njenim starijim sinom, petogodišnjim Lazarom, reporteri "Vesti" sastali su se u Vranju, kako bismo im uručili novac i pomogli pri kupovini pelena i mleka za petomesečnog Luku. Pored pet većih pakovanja pelena i dva pakovanja mleka, koje Luka svakodnevno koristi i za Lazara se našlo ponešto poput eurokrema, smokija i čokoladnih bananica. Ostatak novca Ivana je rešila da uloži u nabavku pilića.
– Verujte da ova pomoć nije mogla da stigne u bolji čas. Hvala toj dobroj ženi od srca. Ovo je za nas spas jer mi novca za ovo zaista nemamo. Suprug je ostao kod kuće da pričuva Luku, a inače radi u drugoj smeni, u privatnoj firmi u Vranjskoj Banji – kaže Ivana i dodaje:
– Miladin nema veliku platu, a još smo i u kreditima pošto smo kupovali nameštaj kad smo se selili u novu kuću. Sprat nam je opremljen i mnogo smo srećni zbog toga. Imamo i svoju baštu, pa ako nas vreme posluži i bude toplo kao do sada, imaćemo spanaća i još nekog zeleniša. To mnogo znači jer ćemo sve što pretekne prodati na pijaci. Uskoro ćemo kupiti i piliće, kokoške nosilje, a i one za tovljenje. To će nam dodatno osigurati budućnost.
Na rastanku, Ivana potvrđuje da dok su ona i Miladin živi, pamtiće šta su ljudi dobrog srca iz dijaspore učinili za njih i to preneti na svoju decu. Nikada neće zaboraviti ko im je omogućio krov nad glavom, Lazaru spasio vid od teškog očnog oboljenja, nahranio ih i obukao.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here