Lična arhiva

Kako za bolesnu i usamljenu penzionerku Radu Simić iz Šapca, nažalost, nova pomoć dugo nije stizala, to se ova nesrećna žena našla u goroj situaciji nego kad smo o njenim mukama pisali prvi put.

Zlokoban pad i slomljena noga su uzrok još većih nevolja, jer iz postelje ne može već više od šest meseci. Oporavak spor, a Rada u agoniji, jer noga nikako da se oporavi. Uzevši u obzir i to da skoro celu penziju daje na dažbine, da više nema ni obrok iz narodne kuhinje, situacija je postala dramatična.

Saznavši za sve te muke posredstvom “Vesti” ni naša plemenita čitateljka sa Petog kontinenta, Baka Ana iz Kanbere, nije mogla da sedi skrštenih ruku. Za ovu napaćenu dušu izdvojila je pomoć od 250 dolara, koja je ubrzo prosleđena na Radin kućni prag. Ovu novost dočekala je u suzama.

– Toliko dugo sam u mukama sa svih strana da me je već napustila svaka nada da će pomoć i stići. Nema dana a da nisam pomišljala na najgore, ali znam da je sve božja volja, a protiv nje se ne može. Koliko sam samo zahvalna toj divnoj ženi ne može ni da nasluti. Neka joj dobri Bog stostruko uzvrati. Spasla me je gladi, iskrena da budem. Isto tako i nevolje kako da nabavim neophodne lekove, zavoje i sva čuda koju naše zdravstveno osiguranje ne pokriva.

Činjenica je da na mene, osim dobrih ljudi, nema ko da misli, ko da mi pomogne kada mi je najgore. Samoća i bolest najteža su kombinacija. Samo zahvaljujući dobrim ljudima još sam u životu, a sada sam opet u groznoj situaciji i ne znam šta mi je činiti. Ne znam ni sama kako preživljavam na jednom obroku dnevno – rekla je Rada Simić, kojoj naši verni čitaoci pomažu da preživi skoro drugu godinu zaredom.

Podsećanja radi, obolela je od karcinoma bešike, koji se kasnije proširio na ostale unutrašnje organe, a kad joj je bešika odstranjena, kao i reproduktivni organi, na stomak joj je izvedena stoma.

Pored toga ima brojne zdravstvene probleme s kičmom, vidom, visokim šećerom, a odskora i nogom. Situacija je sve teža kako vreme i godine odmiču, a ona sve nemoćnija.

Da Rada, ipak, nije sama, iako nema nikog svog, dokazuju to ne samo čitaoci “Vesti” već i pojedini ljudi velikog srca, putem društvene mreže Tviter. Naime, Rada je, nemajući kud, zamolila posredstvom ove mreže, dobre ljude za nove štake kako bi mogla da ustane iz postelje i obavi bar osnovne potrebe. Nije prošlo mnogo vremena, dve dobre duše su priskočile u pomoć i olakšale muke sa kojima se svakodnevno suočava, dajući joj na znanje da neko, negde uvek bdi nad njom i ima razumevanja za ono kroz šta prolazi.

Poručene nove štake

– Iskoristila bih ovu priliku da se do neba zahvalim devojkama sa društvene mreže Tviter. Imena im ne znam, ali one će se već same prepoznati. Zahvaljujući njihovim donacijama, doktor-ortoped koji je preuzeo moj slučaj poručio je adekvatne štake, pošto ih nije bilo na lageru, pa bi one trebalo da stignu narednih dana. Ja, generalno, nisam dobro. Sve što je moglo, zakomplikovalo se kada je moje zdravstveno stanje u pitanju. Verujte, ovo nije život. Ovo je mučenje – drhtavim glasom ispričala je Rada.

Kako pomoći

Teško bolesnoj Radi Simić i dalje je potrebna podrška dobrih ljudi. Ko može i želi da pomogne, može da izvrši uplatu na njen žiro račun u Poštanskoj štedionici: 200-37445746-36 ili je kontaktirati putem telefona na broj: +381 64 26 86 135.

Naravno, na usluzi je i Redakcija “Vesti”.

POZIV DONATORIMA:
Ako želite da se uključite u neku od akcija HUMANITARNOG MOSTA, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara HUMANITARNOG MOSTA na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.