Tanjug

Siniša Mali, ministar finansija Srbije kazao je da celokupna situacija na Kosovu, i to sedam dana pre izbora, nije slučajna i sve to ide protiv Srbije, ali je važno sačuvati mir i stabilnost, jer ljudske žrtve nemaju cenu.

– Ovo što rade Albanci na Kosovu i Metohiji nije slučajno i to baš sedam dana pred izbore. Cela situacija kada je na Kosovu u pitanju ide isključivo protiv Srbije. Srbija je najveća zemlja zapadnog Balkana, zbog toga što se razvijamo, nama svi zavide. Treba da na svaki način da sačuvamo mir – objasnio je ministar Siniša Mali u emisiji “Hit tvit”.

Mali je istakao da predsednik Srbije Aleksandar Vučić želi da sačuva mir i stabilnost.

– Ono čime se vodio predsednik je mir i stabilnost, jer svaka druga odluka bi izazvala sukobe na Kosovu i Metohiji, to nikome ne treba. Treba da budemo pametni i da čuvamo mir i stabilnost – dodao je on.

On je, govoreći o NATO bombardovanju SRJ 1999. godine istakao da ljudske žrtve nemaju cenu, ali i da ne treba da budemo pijuni kako bi sačuvali mir.

– Svaka ljudska žrtva, nema nikakvu cenu. Šta je sve uništeno u tih 78 dana? 25.000 stambenih objekata, 470 kilometara puteva, 595 kilometara pruga, 18 vrtića, 44 mosta, 19 bolnica, 20 domova zdravlja. Mi smo pet godina direktno, u smislu ekonomije, izgubili. Zašto ovo govorim? Iz perspektive sadašnjosti. To je ono što predsednik Vučić govori, da očuvamo mir i stabilnost u našoj zemlji. Ne želimo da budemo pijuni, kako bi sačuvali mir i stabilnost. Mislim da su te dve reči važnije nego ikada, mislim da je to što predsednik Vučić govori važnije nego ikada – rekao je Mali.

Mali je napomenuo da NATO bombardovanje ne treba da zaboravimo, ali je važno da idemo dalje.

– Samo da budemo svesni šta možemo da izbegnemo. Važno je da gajimo i kulturu sećanja na žrtve NATO agresije, ali je rekao i da moramo da idemo dalje, ali ono što je važno, Srbija sedi na svojoj stolici – dodao je on.

Mali napominje da je Srbija zauzela principijelni stav po pitanju situacije u Ukrajini.

– Sami vidite koliko se svet promenio zbog rata u Ukrajini. Zamislite pritisak na Orbana i uporedite to sa pritiskom na Aleksandra Vučića, samo da bude jasan stepen pritiska. Ovo je pritisak na predsednika Vlade zemlje EU, a na nas, oni koji želimo da budemo deo EU, ali i da čuvamo našu nezavisnost, pritisak je dvostruko veći. Mi štitimo naše interese. Ne želimo da nas vodi politika zapada ili istoka – kazao je Mali.

Prema njegovim rečima Srbija je mala zemlja i mora da sarađuje i sa Istokom i sa Zapadom.

1 COMMENT

  1. Dobro jutro
    Sve što rade albanci na Kosovu i Metohiji
    Je naredba gazda
    Amerika, engleska, francuska, njemačka
    Niko nije lud

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here