Ovo su najbolje plaže za surfere

0

Foto: Ilustracija
 

Plaža Bundoran, Irska
Irska je jedno od najlepših mesta na svetu za surfovanje. Ova plaža nije za početnike, visina talasa ovde doseže do 3 metara pa oni nisu prikladni za one sa malo sati jahanja talasa.

 

Superbank, Zlatna obala, Australija
Sa čak 69 kilometara dugim plažama ovo je raj za surfere na zemlji. Velika populacija surfera čine ove plaže mestom koje svaki strastveni surfer mora posetiti.


Foto: Ilustracija
 

Mentavai ostrva, Indonezija
Ovaj lanac od 70 ostrva sadrži najviše mesta za surfovanje na planeti. Najbolje vreme je pod kraj leta ili početkom jeseni kada su talasi najviši i najčešći, a broj turista je prepolovljen.

 

Lima, Peru
Iako se zbog svojih stenovitih plaža Peru ne čini kao idealna destinacija za surfere to ipak nije tako. Ovde ima svih vrsta talasa, od malih za početnike do pravih kapitala koji sruše i iskusne surfere. Ti talasi su ono što čine Peru idealnom destinacijom za surfere.

 

Pipelin, Oahu, Havaji
Ovo mesto je preteča svih mesta za surfere, definitivno najbolje mesto za surfovanje u SAD-u. Iako je Pipelin san svakog surfera ova plaža ipak nije za baš za svakoga. Ovde su  talasi ponekad i preko 6 metara visine, a plitka baza talasa i stene u moru nisu baš izazov kojemu bi se mogao suprotstaviti svaki surfer.
 

J-Bay, Južna Afrika
Definitivno jedna od najatraktivnijih lokacija za surfere. Ovde ima od zahtevnih položaja s vrhunskim talasima do malih talasa za početnike. Definitivno mesto koje morate posetiti i zajahati poneki talas.

 

Sultans, Maldivi
Uz luksuzne hotele i zapanjujuće prizore naći ćete plažu Sultan na čiji se biserni pesak slIvaju predivni talasi za surfere.

 

Crna plaža, San Diego, Kalifornija
Pravo mesto za profesionalce i veterane surfovanja na kojem ćete naići na neke od najjačih struja i talasa. Subotom pre podne ovde ćete naići na toliku gužvu da ćete morate doslovno čekati u redu da zajašete talas.

 

Bela plaža, Okinava, Japan
Ovo je jedina peščana plaža u okolini i savršeno je mesto za svakog početnika. Talasi dovoljno visoki i snažni kako bi stekli iskustvo jahanja. Ako vam ovi talasi postanu premali dovoljno je preseliti se nekoliko kilometara južnije gde su talasi malo žešći.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here