Pexels

Pre nego što odete na godišnji odmor, treba da se pripremite kako biste ušli u svoju omiljenu suknju ili haljinu. Zbog toga vam predstavljamo najbolje vežbe za ravan stomak.

Zato je važno da još ovog vikenda krenete da radite na sebi i svom telu. Pomoću nekoliko vežbi uspećete da za kratko vreme skinete salo sa stomaka.

Bočni trbušnjaci – Lezite na leđa, noge savijte u kolenima i prebacite na jednu stranu tako da se bočni mišići istegnu. Ruke stavite iza glave i podižite torzo. Dok radite ovu vežbu, trebalo bi da osetite zatezanje bočnih trbušnih mišića.

Klasični trbušnjaci – Uz ovu vežbu najbolje ćete aktivirati gornje trbušnjake. Lezite na pod, savijte kolena i ruke stavite iza glave. Polako se podižite, ali ne morate do kraja.

Podizanje nogu – Leđa su fiksirana, torzo se ne pomera, već samo podižete noge savijene u kolenima. Ova vežba takođe aktivira gornje trbušnjake.

Makazice – Ako želite da aktivirate mišiće donjeg stomaka, ova vežba je idealna. Lezite na leđa, ruke stavite ispod zadnjice, pa noge naizmenično podižite gore-dole ne dotičući pod.

Sveća – Lezite na leđa i pokušajte da dođete u položaj za sveću. Čim ga dostignete, vratite zadnjicu na pod. Ponavljajte pokret.

Bočno istezanje – Sedite sa savijenim kolenima, leđa ispravite, ruke ispružite, pa rotirajte torzo levo-desno.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here