Pixabay.com

Dimenzije ekrana pametnih telefona, a samim ti i uređaji, sa svakom novom generacijom postaju sve veći.

Modeli, koje još uvek, shodno njihovim dimenzijama, smatramo „kompaktnima“, bivaju zamenjeni uređajiima sve većih dimenzija, a to je nešto što se mnogima baš i ne dopada. Iako, s vremena na vreme, bude najavljen neki novi „mališa“, činjenica je da pametni telefoni manjih dimenzija polako odumiru.

Nedostatak „kompaktnih“ telefona, promenio je i definiciju tih uređaja, zbog čega, u sve većoj meri, „srednji“ telefoni postaju „mali“. Među modelima koji su se na tržištu pojavili tokom ove godine, redakcija sajta Phone Arena izabrala je, po njihovom mišljenju, najbolje „mališane“.

iPhone 11 Pro

Ako ste u mogućnosti da ga priuštite, nećete zažaliti. iPhone 11 Pro je jedan od najboljih uređaja u ovoj klasi. Trajanje baterije je primetno duže nego kod prethodnih modela, a dodata mu je ultra široka kamera i Night Mode režim snimanja.

Dimenzije: 144 x 71,4 x 8,1 mm

Google Pixel 4

Pixel 4 je verovatno jedan od najboljih kompakt telefona u ovom trenutku. Pokreće ga Snapdragon 855 čipset, a Google mu je dodao i još nekoliko poboljšanja, kao što su 3D face unlock i novi ekran sa osvežavanjem od 90Hz.

Dimenzije: 147,1 x 68,8 x 8,2 mm

Samsung Galaxy S10e

U ovogodišnju S10 seriju, Samsung je uveo telefon posebno dizajniran za one koji vole uređaje malih dimenzija. Galaxy S10e ima pedigre svoje „starije braće“, ali je napavljen sa nešto više „kompromisa“, pa mu tako nedostaje telefoto kamera i senzor otiska prsta ispod ekrana. Ono, međutim, što se mnogima ponajviše dopada kod „malog“ Galaxyja je – potpuno ravan ekran.

Dimenzije: 142,2 x 69,9 x 7,9 mm

Sony Xperia 5

Xperia „petica“ se zaista trudi da ostane u granicama kompaktnih modela, a u tome joj najviše pomaže jedna dimezija – telefon je veoma tanak. Sa druge strane, previše je dugačak za ovu kategoriju.

Inače, Sony je, kod nove generacije, unapredio dizajn svojih Xperia telefona. „Petica“ dolazi sa sistemom od tri kamere na poleđini i, takođe, je pokreće moćni Snapdragon 855.

Dimenzije: 158 x 68 x 8,2 mm

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime