Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković, pred početka priprema za novu sezonu, rekao je da veruje da ova godina može da bude uspešnija od prethodne.

Stanković je prethodne sezone Zvezdu odoveo do duple krune i proleća u Evropi.

– Zvezda je velika obaveza. Ovde je lepo, ali i teško. Ne bežimo od obaveza, ambicija i ciljeva i tako gledamo i na ovu sezonu. Ne odustajemo od zacrtanih stvari. Sve što možemo da “napadnemo“, to ćemo i atakovati kao i prošle godine. Bitna je grupna faza u Evropi, kao i prvenstvo i kup. To su ciljevi i stvari koje zaslužuje Zvezda i naši navijači”, rekao je Stanković novinarima na početku priprema za novu sezonu na stadionu “Rajko Mitić”.

Crveno-bele već 21. jula očekuje početak kvalifikacija za Ligu šampiona u drgom kolu kvalifiakcija, a potencijalni rivali su Makabi Haifa i Kairat.

– Da bi ušao u grupnu fazu najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja, moraš da pobeduješ šampione. Mi jednog takvog protivnika imamo već u drugom kolu, dva jaka kluba, ko god da prođe imaćemo izuzetno težak zadatak, iako smo mogli i bolje da prodemo na tom žrebu. Ako želimo da igramo Evropu, moramo da pobedujemo šampione. Biće teško, ali ne odustajemo od cilja. Sačuvali smo okosnicu tima, time sam veoma zadovoljan. Strpljivo radimo na pojačanjima, radi se o dva do tri ciljana igrača, koja treba da donesu kvalitet grupi kako bismo na pravi način napali kvalifikacije za Ligu šampiona..

Stanković je govorio i o potencijalnom pojačanju na poziciji napadača.

– Napadač je jedno od odgovornijih mesta u timu, radi se o igraču koji donosi prevagu i razliku, kvalitet, golove, bodove. On direktno utiče na neke stvari. Mi vec 17. jula pocinjemo takmičenje u prvenstvu, četiri dana kasnije krecu i kvalifikacije za Ligu šampiona. Nadam se da cemo u narednih sedam dana završiti i taj deo price koji se tiče dovodenja napadača – zaključio je Stanković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here