pixabay.com

Onog trenutka kad kažete sudbonosno “da” svom partneru niste osigurali sreću do kraja života. Brak zahteva mnogo truda i ulaganja. Ponekad napori i kompromisi koje ulažemo funkcionišu, ponekad ne, a u trenucima kada nije sve idealno vrlo često dobijemo bezbroj saveta i predloga kako da popravimo stvari.

Međutim, iako su ti saveti obično dobronamerni, neke je ipak bolje da zanemarimo. U nastavku donosimo tri saveta za “srećan” brak koja nikada ne bi trebalo da poslušate.

U redu je ako nema seksa

Nedelju ili dve, pa i mesec dana bez seksa, naravno, ne mora da znači da u vašem braku postoje problemi, ali seks je vrlo bitan deo odnosa supružnika. Ako izostaje neko vreme, to verovatno nešto znači i problem definitivno postoji.

Ako vaš seksualni život više gotovo da i ne postoji vreme je za razgovor sa suprugom kako biste zajedno došli do odgovora na pitanje šta se dešava i kako da prevaziđete problem. U suprotnom, vaš problem može postati sve ozbiljniji, a posledica može biti i emocionalno udaljavanje.

Učinite svaki zajednički trenutak posebnim

Drugim rečima, kad god ste zajedno napravite nešto posebno, organizujte večeru uz sveće, isplanirajte beg za vikend. Pitanje je – da li želite da stalno budete pod pritiskom da morate da napravite nešto čarobno i za pamćenje? “Bacite” se na zajedničko čišćenje kuće ili prošetajte psa.

Roditeljstvo će rešiti sve probleme

Ovaj savet ljudi često daju kada u nečijem braku krene loše razdoblje, međutim, ovo je jedan od saveta koje nikako ne smete da poslušate! Ako vaš suprug i vi prolazite kroz loše razdoblje, mnogo se svađate i udaljavate se, dete će možda rešiti vaše probleme na kratak period, ali kada vas novina i uzbuđenje oko prinove prođe, isplivaće problemi koji su vas mučili pre deteta. Takođe, doći će novi problemi, jer roditeljstvo ume da bude stresno. Tako da, pre nego što odlučite da osnujete porodicu, prvo rešite svoj odnos.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here