Youtube/SHIRIN DUNYO

Gotovo svi volimo da jedemo šećer, iako znamo da može uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme.

Međutim, postoji dosta znakova koji mogu da upućuju na preterivanje sa šećerom! A kad jednom shvatite šta ste telu učinili zbog šećera, slatke poslastice biće puno manje privlačne. Ovo su neki od znakova upozorenja da unosite previše šećera:

Želja za šećerom i ugljenim hidratima

Kad stalno žudite za šećerom trebalo bi da znate da imate zavisnost o šećeru. U ovom slučaju morate slediti tretman detoksikacije kako biste se rešili viška šećera u svom telu.

Nedostatak energije i umor

Još jedan znak da ste zavisni o šećeru je stalan osećaj umora bez određenog razloga. Iako vam šećer i ugljeni hidrati daju privremeni podsticaj, oni isisavaju energiju iz vašeg tela. Ako ste uvek umorni, čak i nakon što ste dobro spavali, možda unosite previše šećera.

Problemi sa stopalima i kožom

Prekomerna konzumacija šećera može uzrokovati ekcem, akne i druge kožne probleme. To je zato što šećer može uzrokovati upalu u telu. Uklanjanje šećera iz prehrane može vam pomoći u rešavanju ovog problema. Prema S.S. Grinu, fizijatru iz Njujorka, glavni krivac za plantarni fasciitis je šećer. Plantarni fasciitis je stanje koje uzrokuje bol u petama i stopalima. Umor i tamni krugovi ispod očiju takođe mogu biti uzrokovani preteranom konzumacijom šećera.

Povećana telesna težina

Ono što je važno imati na umu je da je previše šećera previše kalorija. To je zato što šećer ne sadrži belančevine i vlakna. Insulinska rezistencija i debljanje mogu biti uzrokovani preteranom proizvodnjom insulina zbog prekomernog unosa šećera.

Redovne prehlade

Ako često patite od gripa i prehlade, možda jedete previše šećera. Konzumiranjem previše šećera vaše se telo može manje boriti protiv gripa i prehlade jer je vaš imunološki sistem oslabljen.

Ako osetite bilo koji od gore navedenih simptoma, pokušajte što pre da ograničite unos šećera kako biste poboljšali svoje zdravlje i izbegli brojne zdravstvene probleme.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here