Ovo su znaci koji pokazuju da našem organizmu nedostaje vitamin C

0
pixabay.com

Vitamin C ojačava naš imunitet i štiti organizam od prehlade i gripe pa ga je zbog toga potrebno redovno unositi u organizam. Uprkos čestim opomenama lekara, mnogi to ne rade redovno, a ovo je nekoliko znakova koji otkrivaju da našem telu treba vitamin C.

Najočitiji znak jeste činjenica da lako obolimo. Bez dovoljno C vitamina nema ni dovoljno belih krvnih zrnaca koja napadaju viruse i bakterije i samim tim štite organizam od gripa i prehlade.

Ako ste umorni, loše raspoloženi i pospani, to takođe može imati veze s nedostatkom ovog vitamina. Brojna istraživanja obavljena na pacijentima koji se bore sa anksioznošću pokazuju da je njihovo raspoloženje postalo bolje za 34 odsto nakon što su u organizam uneli vitamin C.

Nedostatak ovog vitamina takođe može uticati na vezivna tkiva koja se ne obnavljaju normalnom brzinom, pa nam samim tim rane sporije zarastaju. Bez ovog vitamina su i naši zglobovi u lošijem stanju, otečeni su i bolni, a na jednostavan jači dodir na našem telu se stvaraju modrice. Još jedan jasan znak videćete i na kosi i koži, ako su suve, onda to znači da u vašem organizmu nema dovoljno ovog vitamina.

Količinu vitamina C u organizmu povećajte konzumacijom brokolija, kupusa i citrusnog voća. Potrudite se da konzumirate sveže voće, a ne sokove i druge prerađene derivate.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here