EPA/PETER POWELL

Vezista Mančester Junajteda Nemanja Matić bio je raspoložen posle dobre igre i pobede protiv Evertona i sa velikim optimizmom čeka gradskog rivala Mančester Siti u polufinalu Liga kupa.

Srpski vezista smatra da su Crveni đavoli ušli u formu i da trenutno igraju najbolji fudbal pod vođstvom Ole Gunara Solšera. To su i demonstrirali protiv Evertona, nakon što su u sredu pobedili na Gudison Parku 2:0 i plasirali se u polufinale Liga kupa.

Istina, Junajted je rešio meč tek u finišu golovima Edinsona Kavanija i Entonija Marsijala, ali ono što je Matića najviše obradovalo bila je gotovo potpuna kontrola nad utakmicom.

Na prethodnim mečevima ove sezone obično bi Junajted primio gol, pa jurio protivnika, ali ovog puta je sve funcionisalo kako treba.

– Veoma sam zadovoljan našim učinkom. Mislim da su svi koji navijaju za Mančester Junajted srećni, jer nije nimalo lako doći na Gudison Park i kontrolisati utakmicu svih 90 minuta što mislim da smo mi ovog puta uspeli – rekao je Nemanja Matić za klupski sat i nastavio:

– Sve je bilo u našim rukama. Nismo im dozvolili da stvore puno šansi. Tako da mislim da apsolutno zaslužujemo da budemo u polufinalu. Prikazali smo fantastičan fudbal i uz dosta šansi postigli dva gola.

Žreb je bio neumoljiv za gradske rivale. Odlučeno je da se u polufinalu Liga kupa, baš kao i prošle godine, jedan protiv drugog nađu dva Mančestera – Junajted i Siti. Prošle sezone su više uspeha imali Građani, pobedili su na Old Trafordu 3:1 i uz poraz od 0:1 na svom terenu prošli u finalu. Matić veruje da će sad biti obrnuto.

– Ovog puta se nadam da ćemo iskoristiti priliku, daćemo sve od sebe. Mislim da smo sada u boljoj formi. Po mom mišljenju igramo bolji fudbal nego prošle godine. Veoma sam samouveren – poručio je Nemanja Matić čijim je golom Junajted pobedio prošle godine na stadionu Sitija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here