Ovogodišnji Radijski festival bez pobednika

0

 Nema pobednika, ali svi će biti zadovoljni: Predrag Anđelković
 

Kako je na današnjoj konferenciji za novinare objasnio direktor i glavni urednik Radija "S", organizatora festivala, Predrag Anđelković, novi koncept festivala ima za cilj da uzdigne pop muziku na viši nivo i omogući pođednako svim izvođačima da se predstave na najbolji način, a slušanost pesama kasnije pokazaće koje kompozicije su bile najbolje.

Nosioci grupa Željko Samardžić, Goca Tržan, Željko Vasić, Darko Radovanović i grupe "Neverne bebe" i "Leksington bend" ne učestvuju u takmičenju, već su se, samim tim što je publika izrazila želju da oni učestvuju na Radijskom festivalu, direktno plasirali u superfinale, koje će se održati 23. maja.

Preostali takmičari predstaviće se od 7. aprila video spotovima emitovanim na nacionalnim i regionalnim TV i radio stanicama, a 12 najboljih, po odluci publike, učestvovaće u finalu 22. maja.

Ove godine biće šest grupa sa po pet izvođača, od čega je po četiri izabrao Organizacioni odbor festivala putem konkursa, dok je takozvane nosioce grupa izabrala je publika glasanjem.

U finalnoj večeri publika će SMS glasanjem odabrati šest izvođača koji će zajedno sa nosiocima grupa nastupiti u superfinalu, čime će se dobiti grupa najboljih pesama 6. Radijskog festivala, koji ove godine nosi ime "Revija muzike".

Prvo veče manifestacije rezervisano je za održavanje finala takmičarskog multimedijalnog šou Radija "S" – "Stars", koji se od januara emituje na televiziji "Košava".

Naši popularni pevači, ovoga puta u ulozi nosilaca grupa, pozitivno su ocenili novi koncept Radijskog festivala, složivši se da "festival vredi onoliko koliko pesama ostane posle njega".

Anđelković je rekao da imaju ideju da sledeće godine dva puta organizuju Radijski festival, na proleće i u jesen, ali da će sve zavisiti od finansijskih mogućnosti i podrške ostalih radio i TV stanica, dodavši da je zbog ekonomske krize ovogodišnji Hrvatski radijski festival odložen.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here