Tanjug
Nebojša Stefanović

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je da se ozbiljno razmišlja o vraćanju služenja vojnog roka, ali je istakao da odluka o tome neće biti brzopleto doneta, jer je važno da se čuju svi argumenti.

– Hoćemo da u jednoj širokoj javnoj raspravi, u razgovoru sa građanima i strukom donesemo odluku koja će garantovati da Vojska Srbije ima urednu popunu, da ima rezervu… Pažljivo osluškujemo sve argumente – rekao je Stefanović za TV Prva.

On je dodao da bi se sa redovnim služenjem vojnog roka smanjila potreba za angažovanjem profesionalnih vojnika, ali i da treba razmišljati gde bi vojnici bili smešteni i kakvu bi obuku imali.

– Nažalost, do 2012. godine resursi, poput kasarni, regrutnih centara i centara za obuku su desetkovani, zato moramo da razmišljamo ozbiljno, gde će vojnici biti smešteni, kakvu će obuku i opremu da imaju, i da država i Vojska imaju korist od toga – rekao je Stefanović.

Ponovio je da se ozbiljno razmišlja o tome, ali da će odluka biti doneta onda kada bude bila zrela i kada se čuju svi argumenti u konsultaciji sa svim učesnicima procesa, pre svega sa Vojskom i Generalštabom.

1 COMMENT

  1. Počni “ozbiljno da razmišljaš” i o vraćanju niza poligona, skladišta i magacina, kasarni i sl. vojsci Srbije. Bez novca, adekvatnog smeštaja za ljude, tehniku, vozila, municiju i sl. obavezni vojni rok je fantazija.

  2. Ja kao otac koji je za srbiju dao mnogo necu da dam sina istoj toj pokvarenoj drzavi a ti daj ostavku suvise si izkompromitovan.I hvala bogu narod vise nije glup

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here