Ozrenci krunisali noć Jeleka

0

Nedeljama su se domaćini pripremali za doček gostiju i uspeh nije izostao. Najdraže goste pozdravili su domaćini u noći Jeleka gde je bilo više od 400 poštovalaca popularnog ansambla.

 

Na okupu 10 ansambala: Gosti i domaćini
 

Bila je to noć razigrane mladosti gostiju i 10 srpskih ansambala iz Severne Rajne i Vestfalije. Ozrensku i noć Jeleka blagoslovio je Jovan Marić, prota vupertalski, a Tomislavka Vulin-Mijatović, presednica domaćina, uz suze radosnice uputila je reči dobrodošlice.

 

Zvuk šargije jeknu Vupertalom i mladi gosti zaigraše ozrensko kolo, koje nikoga nije ostavilo ravnodušnim. Kao najlepši biser nizale su se igre Jeleka, Ozrenaca, Đurđevka Ahen, "Srbije" iz Dortmunda, Izvora iz Reklinghauzen, Kola esenskog, "Njegoša" iz Hama, Zore iz Ratingena, Moravca Diseldorf, Borca iz Solingen i "Karađorđa" iz Leverkuzena. Kao biserni niz przentirane su koreografije i pesme iz svih delova zavičaja. Burni aplauzi nisu izostali, a osmesi folkoraša bili su znak zadovoljstva.

 

 

 

Ozrenci su uručili prigodne poklone domaćinima, plaketu opštine Petrovo i drevni ozrenski instrument šargiju. Pozvali su članove Jeleka u goste za krsnu slavu opštine Petrovo, što je sa zadovoljstvom prihvaćeno.

Koliko je važan kontak matice i dijaspore najbolje pokazuje primer načelnika opštine Petrovo gospodina Ozrena Petkovića. Oduševljen je domaćinima i folklorašima dijaspore i izrazio je svoju zahvalnost privrednicima Petrova Jasenku Stjepanoviću i Slobodanu Pejiću koji nesebično pomažu KUD "Milovan Gajić".

 

Zahvalnost predsednika

Presednik ozrenskih folkloraša Mladen Katanić nije krio zadovoljstvo gostovanjem u Vupertalu. Zahvalio se domaćinima i članovima uprave KUD Darku Petroviću, Vanji Maksimović, Sanji Pupovac, Ivani Jovanović i Milanu Blagojeviću.
– Radujemo se već sada novom susretu – rekao je Mladen Katanić, predsednik KUD "Milovan Gajić".

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here