EPA/Martin Divisek
Bedžet Pacoli

Lider Alijanse za novo Kosovo Bedžet Pacoli kaže da preduzetnici na Kosovu ne osećaju dobru atmosferu, i to je po njemu tragično, i istakao je da je inicijativa Otvoreni Balkan jako dobra za međusobnu saradnju i da je to šansa za region.

Kompaniju “Komodita“ posetio je juče premijer Albanije Edi Rama, a prisustvovali su i drugi kosovski biznismeni, među kojima i Bedžet Pacoli, koji je tokom svog govora bio kritičan prema Aljbinu Kurtiju, iako ga nije pomenuo po imenu, već se obraćao samo Vladi Kosova.

– Preduzetnika ne treba smatrati neprijateljem vlasti, čovekom od koga treba očekivati da napravi grešku. Ne mogu da ne kažem ovo, jer osećam atmosferu ovde na Kosovu, i to je tragično. Kosovo treba da ide napred – rekao je Pacoli.

Dodao je da što je jača ekonomija jedne zemlje, to će vlada biti jača.

– Država ne može da postoji bez privrede. Što je ekonomija jača, to je jača država. Koliko je uspešna privreda, toliko je uspešna i vlada. Nema potrebe da se neko plaši ni preduzetnika ni vlasti – rekao je Pacoli.

Na kraju, podržao je Edija Ramu oko inicijative Otvoreni Balkan.

– Garantujem vam da ste na pravom putu. Šansa regiona je međusobna saradnja, šansa regiona je slobodna ekonomija, slobodno tržište i normalno uzajamno poštovanje, kako za vladu tako i za preduzetnika – rekao je Pacoli.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here