EPA/Martin Divisek
Bedžet Pacoli

Predsednik ANK Bedžet Pacoli, povodom 11 godina od presude Međunarodnog suda pravde u Hagu koji je tada “utvrdio da Deklaracija o nezavisnosti Kosova nije povredila međunarodno pravo”, naveo je da je “Srbija žalbom Međunarodnom sudu pravde u stvari učinila uslugu Kosovu”.

Kako ističe Pacoli, “deklaracija o nezavisnosti bila je dobro sastavljena i zasnovana na legitimnim pravima građana Kosova”.

– Ta deklaracija je čak bila u skladu s većinom najdemokratskijih zemalja sveta. Srbija se usprotivila Deklaraciji, verujući da čine sve najbolje za sebe, ali presuda Međunarodnog suda pravde podržala je deklaraciju i ocenila da akt o nezavisnosti Republike Kosovo nije u suprotnosti sa Međunarodnim pravom – rekao je Pacoli.

Kako objašnjava lider ANK, “za nas na Kosovu bila je to velika pobeda”.

– Ona je u to kritično vreme za nas, imala ne samo, “de facto” široku međunarodnu podršku, već i “de jure “podršku najviše institucije pravde. Naravno da je Srbija nehotice, pokušavajući da uništi ovu deklaraciju, učinila uslugu Kosovu, koje se nakon toga oseća opušteno u tom pogledu – izjavio je Pacoli.

1 COMMENT

  1. Dan u dan iskopate neku glupost sa ovim teroristima po cemu im nudite toliko prostora u nasim novinama, vucic je postavio granicu to je cinjenica.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here